Desert la pahar

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 5393 vizualizari

 

Crema de zahar ars,simpla,repede de facut si delicioasa.Balamuc la pahar,asa ii zice tatal meu si de mici copii ne amuzam copios.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • 4 linguri de zahar pt.ars
  • un vas de yena
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Cele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e buna).Aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si se da la cuptor,cca 30 min la foc potrivit( depinde si de cuptorul pe care il aveti,eu atata o tin la cuptor la foc potrivit )

Se poate servi si calda si rece,dupa preferinte cu sau fara frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jeleu de piersici si crema la pahar