Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina am cernut-o intr-un vas incapator, am presarat sare, apoi am rasturnat amestecul de galbenusuri cu lapte si am inceput sa framant, la final am adaugat si untul topit si am framantat foarte bine. Am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 jumatate. Dupa ce acrescut am impartit aluatul in 14 bucati, am folosit 6 forme ceramice si 8 forme de silicon. Formeleceramice fiind mai mari am pus mai mult aluat in ele cca 150 g, iar in cele de silicon cca 124 g. Am intins fiecare bucata de aluat, am pus crema de alune( am incalzit-o un pic ca sa o pot intinde usor), am presarat nuca taiata grosier, stafide si rahat colorat. Am rulat si format un melc, am pus in forme si am mai lasat la crescut cca 10 min, dupa care am uns cu ou, am presarat zahar brun si mac. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35 min, cu aproximatie, am facut testul scobitorii. Am scos formele din cuptor, am scos cozonaceii din forme si i-am lasat la racit.
1
in formele de ceramica am pus hartie de copt sa pot sa scot usor cozonaceii si sa-mi ramana si hartia ca un suprt, pe aceistia i-am facut sa ii impart
2
formele de silicon le-am uns cu putin ulei