Desert minitarte cu ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 11 Iul 2019 | 2833 vizualizari

 

Un desert simplu, pe placul iubitorilor de ciocolata.
Nu sunt necesare foarte multe ingrediente, dar va recomand sa le alegeti de calitate. Succesul unui desert, si nu numai, depinde in mare si de calitatea ingredientelor alese.
Va invit sa cititi reteta mea de Minitarte cu ciocolata!
PS. Gurita sa nu citeasca aceasta reteta :))))))

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr ciocolata amaruie Poiana
  • 80 gr unt
  • 1 praf sare
  • 2 oua
  • 50 gr zahar brut
  • 100 gr faina de grau
  • 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
  • umplutura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana lichida
  • 1 lg rom
  • decor:
  • afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minitarte cu ciocolata:

Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga ciocolata topita, faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la incorporare. Compozitia obtinuta se distribuie uniform in forme de tarte, apoi se coc in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 15-20 minute. Dupa coacere, se scot din cuptor, se lasa la temperat.

Intre timp, se prepara umplutura. Smantana lichida se pune la incalzit, cand se infierbanta, se ia de pe foc si se adauga ciocolata tocata marunt. Se amesteca pana se topeste ciocolata, iar compozitia devine omogena si cremoasa. Se lasa la temperat, apoi se adauga romul. Minitartele se scot din forme, se intorc si se umplu cu crema de ciocolata. Se orneaza cu afine, apoi se pun la rece pana in momentul servirii.

Sunt delicioase! Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

alegeti o ciocolata de calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara