Desert New York cheesecake

de oanapl in Prajituri, 18 Aug 2021 | 4814 vizualizari

 

retete de suflet
Acesta este cel mai bun cheesecake copt pe care l-am pregătit până acum. Este cremos, pufos și se topește în gură. Eu am avut ca sursă de inspirație rețeta Ramonei (https://baking-happiness.com/food-porn-cel-mai-bun-new-york-cheesecake/).
Puteți folosi orice fruct de sezon (preferabil mai acrișor) pentru a pregăti sosul.

 

INGREDIENTE

  • pentru bază cheesecake:
  • 180 g biscuiţi
  • 90 g unt
  • pentru umplutură:
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr măcinat
  • 300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime
  • 250 g smântână pentru frişcă
  • 3 ouă
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 păstaie vanilie sau esență de vanilie
  • pentru sos:
  • 500 g mure
  • 50 g zahăr
  • 15-20 g amidon
  • 50 g apă
  • 20 g zeamă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert New York cheesecake:

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii. Torni amestecul de unt și biscuiți în interior, după care cu ajutorul unui pahar presezi biscuiții. Dai blatul la frigider și pregătești umplutura.

Pui brânza şi zahărul, într-un bol puţin mai mare şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adăugi smântâna fermentată și omogenizezi.
Adăugi smântâna pentru frişcă și omogenizezi.
Ouăle le adăugi pe rând, omogenizând foarte bine, după fiecare ou.
Adăugi vanilia și omogenizezi.
Adăugi amidonul de porumb și omogenizezi.
Pui o sită deasupra formei în care va fi copt cheesecake-ul şi treci tot amestecul prin sită, pentru a elimina eventualele cocoloaşe formate de amidon şi aerul, dacă s-a introdus prea mult prin amestecarea cu telul. La final nivelezi cheesecake-ul lovind tava de masă.

Se așează tava într-o tavă rotundă normală (vas termorezistent). Aceste două tăvi le pui în tava de la cuptor, în care vei turna apă fierbinte, cam de un deget.

Coci primele 30 minute, la 180 grade Celsius, static (fără ventilație), următoarele 30 minute, la 150 grade Celsius, static. Oprești cuptorul şi mai lași cheesecake-ul pentru alte 30 minute, cu ușa închisă. După cele 30 minute, întredeschizi uşa cuptorului şi îl lași să se răcească complet.


Când s-a răcit complet, este musai să o dai măcar câteva ore la frigider, înainte să-l scoți din formă.

Pentru sos, pui murele, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, într-o crăticioară şi pui pe foc.
După ce dă în clocot mai lași să fiarbă pentru 7-10 minute. Pui murea într-o sită și o pasezi cu o furculiță și o treci prin sită.
Sosul obținut îl pui din nou pe foc.
Dizolvi amidonul în apă rece şi îl adăugi peste sosul e mure. Gătești până când se îngroaşă compoziţia.
Iei de pe foc, transferi într-un castron şi acoperi cu folie alimentară. Când este complet rece îl bagi în frigider.
Dacă dorești sosul mai gros sau mai subţire, este suficient să reglezi cantitatea de amidon, în funcţie de propriile preferinţe.

Eu am tăiat 2 felii înainte de a turna sosul deasupra, pentru a nu murdări feliile în momentul în care le scot și pentru a obține niște felii frumoase pe care să le pozez.

TIPS-URI

1

Este esenţial să nu deschidem deloc uşa cuptorului până în ultima fază. Şocul termic, vă poate oferi un cheesecake cu aspect de cauciuc desumflat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert New York cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata