Desert oua dulci cu fragi

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mai 2022 | 3366 vizualizari

 

E despre Oua...nu am reusit sa le fac de Paste, le-am facut acum, ca acum a picat momentul sa-mi testez formele de silicon

 

INGREDIENTE

  • forme de silicon jumatati de ou
  • 370 ml smantana pentru frisca
  • 80 g lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 3 foi de gelatina
  • cca 100 g fragi + 50 g frisca
  • ciocolata topita pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert oua dulci cu fragi:

Intr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am pus pe baie de abur ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a devenit fluida, am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine. Amestecul de ciocolata cu gelatina l-am incorporat in frisca cu lapte condensat. Separat am amestecat cele 50 g frisca cu fragii. Am turnat compozitia in formele de silicon in mijlocul fiecarei forme am pus un pic de fragi cu frisca.. Am bagat formele in lada frigorifica pentru cca 5 ore. Dupa 5 ore am scos formele de la frig, am scos din forme jumatatile de ou, le-am  asezat pe un platou si le-am ornat cu ciocolata. Numai bune de savurat.N-am avut eu chef de bibili, ca in capul meu era ceva de genul sa fac si ''galbenus'' in mijloc, data viitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert oua dulci cu fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
''Crunchy Cake''