Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Feb 2022 | 4295 vizualizari

 

Din categoria cand te bantuie un anumit tort care contine ''chestii'' nu te lasi pana nu gasesti cum se fac ''chestiile'' alea. Exista si varianta sa le comanzi, dar care mai este farmecul daca nu ti le faci singura. Asa ca am cautat am gasit la " Momente delicioase cu Beatricia" si m-am pus pe facut. Nu este greu, doar un pic de rabdare si cam atat.
 

 

INGREDIENTE

  • 145 g albus
  • 145 g zahar farin
  • 145 g faina
  • 145 g unt topit 82% grasime
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat:

Pentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei timp in care am amestecat faina cu zaharul farin, apoi am adaugat albusurile si am omogenizat. La final am incorporat untul topit pe care l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Din acest aluat am obtinut 4 foi foarte subtiri. Am asezat pe masa de lucru o hartie de copt la dimensiunea tavii aragazului, apoi am intins aluatul intr-o foaie foarte subtire si cat mai uniform posibil, sa se poata coace uniform. Aici e un pic mai migalos, pe alocuri a fost un pic mai groasa foaia si a iesit mai albicioasa, dar nu-i asa o tragedie. Am preincalzit cuptorul la 160 grade pentru cca 10 min sau pana ce incepe sa se rumeneasca bine, am scos foaia din cuptor cu hartia de copt si am lasat-o sa se raceasca bine, am procedat la fel si cu restul de aluat. Dupa ce sau racit am sfaramitat foile. Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic pala la 3 saptamani. Foarte bune sfaramicioasele astea. Urmeaza sa le folosesc la prajituri. Eu le-am depozitat intr-o cutie metalica de biscuiti, n-am avut la indemana borcan, dar vor sta bine merci  doar cateva zile apoi le fac felul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (10)

oanapl 1

09.02.2022, 19:53

Bun, bun! Abia aștept să văd și tortul.

Anett 1

10.02.2022, 14:03

Gherca Daniela 1

13.02.2022, 22:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si ciocolata