Desert papanasi

de Mitinita in Dulciuri, 29 Noi 2020 | 7303 vizualizari

 

Reteta de papanasi a Oanei, o reteta pe care am facut-o de multe, multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 240 gr faina
  • 1 ou
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lamaie coaja rasa
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata, pentru servit
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza
Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici.
Bilele mari se modeleaza in papanasii cu gaura.
Se incinge uleiul si se prajesc papanasii la foc mic.
Nu trebuie prajiti la foc mare, caci se vor arde la suprafata si vor ramane nefacuti la interior.
Se scot pe servetele absorbante.
Se servesc cu dulceata preferata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]