Desert pere cu miere si scortisoara, la cuptor

de RODIMUR in Dulciuri, 9 Aug 2018 | 3560 vizualizari

 

Acesta este un desert foarte dulce și aromat, pe care-l prepar atunci când perele sunt tari și nu suficient de dulci, așa cum îmi plac mie. Pe de altă parte, este un desert aspectuos, care face impresie și place oricăror musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere mari
  • 4 lingurițe de miere de albine (lichidă)
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • unt pentru uns tava
  • Pentru decor:
  • 40 grame de ciocolată menaj, cu lapte
  • 10-15 grame de unt, pentru topit ciocolata
  • 2 linguri de ulei de alune de pădure
  • ornamente decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere cu miere si scortisoara, la cuptor:

Perele se spală bine, se șterg și se taie de-a lungul în două, după care se curăță de semințe și se crestează pe alocuri, pe partea interioară, pentru a permite mierii de albine să pătrundă în fibra fructului.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pun în ea jumătățile de pere, cu partea interioară, crestată ușor, în sus.

Se unge fiecare jumătate de pară cu câte o linguriță de miere și se insistă, în așa fel încît să pătrundă în fibra fructului.

Se presară pe fiecare jumătate de pară câte o jumătate de linguriță de scorțișoară.

Se acoperă tava cu jumătățile de pere cu un capac, sau cu o folie alimentară de aluminiu, după care se dă la cuptorul încins în prealabil, pentru 15-20 de minute, la foc mediu.

După 15 minute, se ia capacul de pe tava din cuptor și se mai lasă la cuptor încă 10-15 minute, până ce perele se înmoaie și se rumenesc frumos.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor și se lasă puțin să se răcorească.

Între timp, se topește ciocolata menaj cu 10-15 grame de unt și după ce s-a răcorit puțin, se adaugă uleiul de alune de pădure, pentru a face un sos de ciocolată foarte aromat.

Se toarnă sosul de ciocolată peste pere și se decorează cu ornamente decor.

Perele, astfel decorate, se pot servi calde (iarna) sau reci, pe timp de caniculă, după ce au fost ținute puțin în frigider.

TIPS-URI

1

Pentru acest gen de desert, folosiți pere mari și tari, în perfectă stare și fără defecte.

2

Dacă nu aveți capac la vasul termorezistent, folosiți o folie alimentară de aluminiu.

3

Perele trebuie să se prepare înăbușit, la început și apoi se ia capacul (folia) pentru a se usca și rumeni.

4

Pentru decor puteți folosi și alte ornamente, dar ar fi bine să aveți și sos de ciocolată, cu ulei de alune de pădure, pentru că este foarte aromat și plăcut.

5

Pentru aspect, înveliți codița perelor în folie de aluminiu.

6

Serviți perele calde, dacă este iarnă, iar vara, țineți-le puțin la frigider, ca să se răcească, înainte de a fi oferite.

7

De asemenea, perele preparate la cuptor pot fi servite și cu frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere cu miere si scortisoara, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici cu ciocolata