Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Noi 2018 | 4338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 g faina;
    • 250 ml lapte cald;
    • 2 linguri zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 g drojdie uscata;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1 kg mere (fara coaja);
    • 4 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 1 ou;
    • 2 linguri zahar brun;
    • 2 linguri gris.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

  1. Pentru aluat, se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca.
  2. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua.
  3. Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana.
  4. Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin o ora.
  5. Pentru umplutura, merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  6. Toate ingredientele pentru umplutra se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  7. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, se adauga umplutura de mere, apoi se ruleaza.
  8. Se pune intr-o tava cu foaie de copt si se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 50 min.
  9. Inainte cu 10 min sa fie gata, se scoate din cuptor si se unge cu ou batut, apoi se presara zahar brun si se baga din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna in aluat sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte sa se ruleze.

2

Din compozitie se pot face 2 rulade sau se pot face 2 foi, cu umplutura in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt