Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 24 Feb 2018 | 7822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg mere
  • 2 lg zahar
  • Scortisoara

Aluat :

  • 1 cana apa
  • 10 lg zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cca 600 g)

Zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post):

Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca. 

Dam drumul la cuptor. 

Aluat : Intr-un bol punem apa, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Mixam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de sare, praful de copt si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. 

Impartim aluat în 2 buc. 

Intindem 2 foi. 

Punem prima foaie în tava, tapetata cu hartie de copt, adăugăm merele si a doua foaie. Cu ajutorul unei furculite, intepam foaia de deasupra.

Coacem placinta la foc mediu cca 40 min.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bougatsa