Desert placinte "poale-n brâu"

de Gicuta in Dulciuri, 18 Iul 2015 | 37410 vizualizari

 

Pufoase, fragede si aromate!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu gris
  • un praf de sare

Pentru uns:

  • un ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte "poale-n brâu":

Aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5  linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea. Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte.

Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie. Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana, unde vom turna compozitia de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.

Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine vreo 15-20 minute, adugand treptat si restul de ulei.Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios.

Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).

Umplutura: Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute, zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom.

Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin. Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime, pe care o vom taia in 16 patrate. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza.  Impaturim fiecare patrat in forma de plic aducand colturile opuse spre mijloc. Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

 

 

 

TIPS-URI

1

Drojdia uscata se poate inlocui cu 25 g drojdie proaspata.

2

Peste placinte putem presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte "poale-n brâu"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea