Desert prajitura cu dovleac

de oanapl in Prajituri, 1 Sep 2017 | 2529 vizualizari

 

A apărut dovleacul prin hipermarketuri și m-am gândit să vă tentez cu o prăjitură pe care am pregătit-o în urmă cu ceva vreme. A fost delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g faina,
  • 125g unt,
  • 70g zahar pudra,
  • un galbenus,
  • 50ml lapte,
  • un praf sare

  • Pentru umplutura:
  • 500g dovleac,
  • 3 oua,
  • 100g zahar,
  • 180g frisca lichida,
  • 70g faina,
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac:

Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava de copt, il gauresti cu furculita si-l dai la rece.

Intre timp dai pe razatoare dovleacul iar apoi il mixezi pana obtii un piure fin.

Amesteci zaharul, frisca, ouale si faina si apoi adaugi piureul de dovleac. Torni umplutura peste aluatul deja intins in tava. Introduci tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se serveste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara