Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata

de katty in Prajituri, 17 Ian 2018 | 3899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua intregi
    • 90 g zahar
    • 1 lingura ulei
    • un praf de are
    • 1 lingura cacao neagra
    • 3 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema:
    • 2 oua intregi
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 200 gr frisca lichida
    • gem de merisoare
    • merisoare congelate pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata:

Pregatim mai intai blatul.

Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul, omogenizam, apoi cernem faina, cacaua si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii. Scoatem tava, lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua bucati pe orizontala.

Pentru crema punem ouale intregi, galbenusurile si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic. Amestecam pana crema incepe sa se ingroase, dam jos si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecand energic.

Mixam frisca si o  amestecam cu crema de ciocolata. Montam prajitura in forma in care a fost coapta. Asezam o bucata de blat, ungem cu gem de merisoare, punem jumatate de crema, asezam a doua bucata de blat si restul de crema. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam si o decoram cu merisoare congelate sau  dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert buturuga de Craciun