Desert prajitura cu nuci si crema de branza

de oanapl in Prajituri, 14 Ian 2018 | 5957 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am pregătit-o cu ceva timp în urmă după o rețetă din revista Click pentru femei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuci
  • esenta de rom
  • 3 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de portocale
  • 100 ml lapte
  • 50 g ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci si crema de branza:

Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana se rumeneste, dupa care o lasi sa se raceasca.

Amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul si esenta de portocale. Asezi pe baie de aburi si amesteci continuu pana devine ca o smantana mai groasa. Dai deoparte si lasi la racit. Mixezi branza, adaugi crema de galbenusuri, untul si omogenizezi foarte bine.

 Peste blat torni crema de branza, o intinzi si apoi razi ciocolata peste aceasta. Dai prajitura la rece pentru 2 ore inainte sa o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza dulce