Desert prajitura de caramel

de Zamfira in Prajituri, 16 Oct 2015 | 31616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 pachetele cafea 2 in 1
  • praf de sare
  • Crema de caramel:
  • 2 pliculete budinca de caramel
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de caramel:

Blatului: Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant si praful de copt.

In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de sare).

Amestecam totul cu grija pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava de prajituri tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade, primele minute lasam focul la maxim, apoi reducem intensitatea. Timp de coacere 30-35 minute.

Lasam blatul sa se raceasca.

Crema: Fierbem budinca din 2 pliculete praf de budinca, 500 ml lapte si 4 linguri zahar tos si o lasam apoi la racit. Frecam untul cu 4 linguri zahar pudra.

In final omogenizam cele doua compozitii cu mixerul pana cand se amesteca untul cu budinca. Atentie: budinca trebuie sa fie foarte rece!

Batem frisca 450 ml spuma tare.

Caramelizam 3 linguri de zahar si cand are culoarea de chihlimbar adaugam 50 ml frisca lichida si 1 lingura ulei. Atentie la aburii fierbinti care se produc odata cu adaugarea lichidului de frisca!

Intindem crema de caramel pe suprafata blatului rece.

Deasupra punem frisca batuta tare, iar in final sosul de caramel (usor caldut) distribuit cu o lingura, iar apoi amestecat putin in frisca cu ajutorul unei furculite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu budinca de ciocolata si piersici garnistite cu frisca si crema caramel