Cu ce am avut prin casa, am facut o prajitura dementiala!
Blat 1: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei, faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaua. Se pune in tava (20x30 cm) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Blat 2: Albusurile se bat spuma cu praful se sare, se adauza zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , iar la final faina. Se pune in aceeasi tava (20x30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit 20-25 min (pana se rumeneste bezeaua). Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si esenta de lamaie, se pun 400 ml lapte si se pun pe foc. Amidonul se dizolva cu restul de lapte. cand laptele de pe foc clocoteste se adauga amidonul, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate si se incorporeaza in crema.
Glazura: Cei 200 ml de frisca lichida se bat cu mixerul si se pun deoparte. Ciocolata se rupe bucati, se adauga cele 2 linguri de frisca lichida si se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit 2 min.
Asamblare: Blatul 1, cel de cacao se taie in doua si se insiropeaza, se pune o parte pe platou, se pune jumatate de crema, apoi punem blatul 2, cel de bezea cu nuca, restul de crema, iar blat cu cacao, insiropam, punem frisca batuta deasupra si glazuram.
Lasam prajitura la frigider cateva ore, apoi o putemtaia cuburi.
1
Se poate folosi orice crema preferati.