Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 16 Aug 2020 | 5877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua ( cica de la gaini nestresate, poate doar stresate de un cocos nebun din dragoste)
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • caise, coacaze rosii si nuca prajita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca:

Mai intai am pregatit toate ingredientele sa le am la indemana. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le-am mixat bine, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat galbenusurile in bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat faina cernuta, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( 24 /36 cm ) si am turnat compozitia in tava, deasupra am pus caisele taiate in bucati mai mici, coacazele rosii si nuca prajita si taiata grosier. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos si trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine apoi am portionat-o. Lins-prelins cu gura-n jos, simplu, pufos si delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu caise, coacaze si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi