Desert prajitura saseasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Apr 2014 | 59539 vizualizari

 

Crisulina este de vina ca m-a pus la munca! :)))) Si uite asa, incet, incet am ajuns si la reteta cu numarul 450, alaturi de voi!

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 3 linguri zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
  • 100 g stafide
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.

Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.

Se tapeteaza cu unt o tava (sau forma) si se intinde grisul pe toata suprafata.

Se presara stafide si se preseaza un pic in gris cu palma.

Se toarna deasupra amestecul de branza si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Se lasa sa se raceasca in tava.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Grisul doar se amesteca bine cu laptele, nu se fierbe deoarece sa intareste si se intinde greu in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si pere