Desert prajitura vanilata cu cirese

de oanapl in Prajituri, 9 Mai 2017 | 3774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  •  crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • ½ pastaie de vanilie
  •  ornat:
  • 250 g cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vanilata cu cirese:

Speli ciresele, scoti samburii, le pudrezi cu zahar si le lasi la scurs.

Pentru crema, fierbi laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Freci galbenusurile cu amidonul, torni treptat laptele fierbinte peste ele, amestecand mereu, si lasi sa fiarba la foc mic, pana capata consistenta unei crème. Lasi la racit.

Separat, bati ouale cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adaugi treptat uleiul, amestecand mereu, iar la sfarsit, adaugi faina cernuta cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Introduci tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.

 Scoti blatul din cuptor si pui crema cu un pos in cercuri, lasand loc intre ele. In spatiile ramase, pui ciresele scurse de zeama si mai lasi la cuptor 15-20 de minute, la foc mic. Se taie in forma, dupa racirea completa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vanilata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii