Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 9 Ian 2020 | 2551 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon alimnentar
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii.

Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca.

Laptele il punem la fiert, intre timp intr-un bol mai inalt batem ouale cu zaharul, amidonul, adaugam laptele si amestecam bine.

Punem din nou lichidul in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata cu mascarponele, mixam pana ce se omogenizeaza.

Umplem rulourile cu crema si le dam la rece 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]