Desert salam de biscuiti de post

de MotanLaOale in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 10983 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 350 ml apa
  •  50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 100 g stafide
  • 300 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti de post:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toarna deasupra amestecul de apa cu cacao si margarina si se amesteca bine.

Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

Pe o folie alimentara intinsa pe masa se presara nuca de cocos, se pune compozitia, se preseaza si se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.

Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Se scoate din folie si se taie felii si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de post cu gem de prune si nuca