Desert salam de biscuiti de post

de MotanLaOale in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 10117 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 350 ml apa
  •  50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 100 g stafide
  • 300 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti de post:

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.

Biscuitii se maruntesc.

Stafidele se hidrateaza in apa calduta.

Rahatul se taie patratele potrivite.

Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.

Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.

Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.

Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toarna deasupra amestecul de apa cu cacao si margarina si se amesteca bine.

Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.

Pe o folie alimentara intinsa pe masa se presara nuca de cocos, se pune compozitia, se preseaza si se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.

Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Se scoate din folie si se taie felii si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere( de post)