Desert tarta cu gutui

de oanapl in Prajituri, 9 Oct 2017 | 3366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 gutui mari- 500 g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 portocala
  • sucul din 2 mere
  • 125 ml
  • 30 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana grasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui:

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider.

Gutuile le speli, le cureti, si le tai in patru si scoti cotoarele, apoi tai felii de 1 cm. Le stropesti cu zeama de lamaie. Storci portocala si amesteci cu sucul de mere, zaharul si o lingura din coaja de portocala, spalata bine si le pui la fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 10 minute la foc mic, cu capac, apoi le scoti cu o paleta si le lasi la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.

Scoti tava din frigider, asezi gutuile racite, iar peste ele  torni un amestec  format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo