Desert tort After Eight

de MihaelaKitchen in Torturi, 4 Oct 2017 | 4037 vizualizari

 

Un tort cu menta pe care il ochisem de mult si l-am pregatit pentru ziua de Paste, cu toate ca crema ar fi fost din mascarpone si in febra sarbatorilor, nu prea am fost norocoasa sa o gasesc si astefel m-am orientat catre altceva, sa incerc sa experimentez cu cateva ingrediente pe care le aveam deja prin casa.  Inainte cu cateva ore de Inviere, ma apucasem sa prepar acest tort, cu toate ca decorarea cu ciocolata a fost in dimineata zilei urmatoare. A fost un tort facut cu multa dragoste! :) 

P.S. Gustul tortului este delicios si foarte racoros, cucerind orice musafir.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele blatului de cacao:
    • 4 oua
    • 4 linguri de zahar
    • 3 linguri de faina
    • 1 lingura cu varf de cacao
    • o lingurita de praf de copt
    • un plic de zahar vanilat

Crema de menta:

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml de lapte
  • 90 grame de faina sau amidon alimentar
  • 20 grame gelatina granulata + 150 ml apa
  • 170 ml sirop de menta (preparat in casa)
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • un plic zahar vanilat
  • 1 1/2 intaritor de frisca
  • 1 1/2 lingurita de colorant verde alimentar

Pentru insiropat blatul:

  • 70 ml sirop de menta
  • 50 ml apa

Ornat:

  • 100 grame ciocolata neagra topita la bain-marie.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort After Eight:

Faina, praful de copt, zaharul vanilat si cacaua se amesteca impreuna.

Cele 4 oua si zaharul se mixeaza foarte bine si se vor adauga faina treptat, amestecandu-se la final cu o lingura de lemn.

Compozitia se pune intr-o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute. 

Se face testul scobitorii pentru verificarea blatului. 

Cand blatul este copt, se va scoate din cuptor si se va lasa la racit. 

Cat timp blatul e la cuptor, se pregateste crema de menta. 

Se bate frisca cu mixerul, incepand de la o viteza mica si usor usor se va creste, desi in acest timp se adauga treptat cele 100 de grame de zahar pudra. 

Cand frisca devine ingrosata ca o spuma, se va da la frigider. 

Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa.

Cele 4 galbenusuri le mixam cu 100 grame zahar pudra si zaharul vanilat. 

Apoi se va adauga faina si o mixam bine pana se incorporeaza.

Adaugati laptele, siropul de menta si amestecati pana la omogenizarea compozitiei. 

Compozitia se transfera intr-o cratita cu fund dublu si se va pune la foc mic spre mijlociu. Daca nu aveti cratita cu fund dublu, folositi metoda bain-marie. 

Se amesteca continuu cu o paleta sau telul pana cand crema s-a ingrosat si se va lua de pe foc.

Se adauga colorantul si se amesteca pentru a se incorpora in compozitie.

Se adauga si gelatina peste compozitie si se mixeaza cu mixerul. 

Cand crema s-a mai racit, se va adauga frisca si se va amesteca de sus in jos cu o spatula, pentru a se incorpora bine in compozitie. 

Blatul de cacao va ramane in forma in care s-a copt. Se va insiropa cu siropul de menta care a dat in cateva clocote cu apa si se va adauga cu ajutorul unei lingure peste blat.

Peste blatul insiropat se adauga crema de menta si nivelam.

Se introduce tortul la frigider pentru 3 ore. 

Se orneaza cu ciocolata neagra dupa bunul plac. 

Se adauga iar la frigider pentru alte 3-4 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello