Desert tort Coroana de Frankfurt

de oanapl in Torturi, 27 Noi 2017 | 4541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • ½ pachet praf de copt
  • pentru crema:
  • 200 g unt
  • un pachet praf de budinca
  • ½ l lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g zahar
  • pentru décor:
  • 2 linguri unt
  • 80 g migdale maruntite
  • 100 g zahar
  • cirese sau visine
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Coroana de Frankfurt:

Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, apoi il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste il tai in 3 parti, pe latime.

Pentru crema pregatesti budinca asa cum scrie pe plic, folosind lapte, zahar vanilat si zahar. Lasi apoi sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru ca budinca sa nu prinda crusta. Bati untul spuma si il amesteci cu budinca.

Pentru décor, topesti untul intr-o tigaie, adaugi zaharul si lasi sa se caramelizeze, apoi pui migdalele maruntite. Ungi cu ulei o folie de aluminiu si scoti pe aceasta amestecul caramelizat. Lasi sa se raceasca si apoi il pisezi.

Pentru a monta prajitura, pui pe un platou primul blat, il insiropezi cu putina apa cu lamaie, si adaugi 1/3 din crema. Pui al-2lea blat, il insiropezi si il acoperi cu jumatate din crema ramasa, apoi pui al-3-lea blat, cel cu partea rotunda. Acoperi toata coroana cu crema (pastrand putina pentru ornat) si presari migdale caramelizate si maruntite.

 Din crema pastrata faci, cu posul, mici floricele peste care asezi fructele. Pui tortul la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Coroana de Frankfurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"