Desert tort cu crema de sampanie

de Lau in Torturi, 30 Ian 2019 | 2887 vizualizari

 

M-am inspirat de la Simonacallas

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 240 ml sampanie
  • 300 g faina alba
  • 200 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 160 g unt
  • 120 ml iaurt
  • 6 albusuri
  • esenta de vanilie
  • Crema de sampanie
  • 250 g zahar pudra
  • 250 ml sampanie
  • 500 g unt
  • 1 picatura colorant rosu
  • 400 g sos de coacaze rosi
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de sampanie:

Blat-cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie si amestecam.

Mixam albusurile cu un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 1/2 peste ingredinte mixand cu mixerul la viteza mica, pana ce se incorporeaza, adaugam restul de albus, mixam pana ce se incorporeaza, dupa care mixam la viteza mare cca 3 pana ce se omogenizeaza bine.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem blatul in 3 felii.

Crema-fierbem sampania pana ce scade la jumatate si adaugam asa fierbinte peste zaharul pudra,mixand la viteza mica dupa ce marim viteza pana ce se dizolva zaharul si se raceste amestecul,adaugam untul si continuam mixarea pana ce devine o crema fina.

Eu am adaugat 2-3 linguri de sos si putin colorant rosu,amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie adaugam crema-sos de coacaze-foaie de blat-crema -sos-foaie si imbracam tortul cu crema ramasa.

Dam la rece 1 ora dupa care decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si portocale