Retete festive de iarna
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.
Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2 feii.
Procedam la fel si cu blatul de nuca,doar ca vom pune nuca in loc de cacao.
Crema de ciocolata alba-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca,punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca cateva ore(eu las peste noapte in frigider)
Mixam restul de frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza si devine o crema.
Adaugam crema de branza care am mixato cu zaharul pudra,esenta de vanilie,mixam cat sa se omogenizeze.
Crema de mure-intr-un ibric adaugam murele,zaharul,100 ml apa si punem pe foc sa fiarba cca 5 min.
Strecuram totul cu ajutorul unei site si cu furculita pisam pentru a scoate tot siropul din fructe.Lasam sa se raceasca foarte bine siropul.
Ciocolata alba o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca lichida cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema,adaugam sirop de mure pana ce obtine culoarea dorita.
Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de cacao-insiropam-aduagam 1/2 crema de ciocoalta alba-foaie de blat cu nuca-1/2 crema de mure-foaie de blat cu cacao-crema de ciocolata alba-foaie de blat cu nuca si imbraca tortul cu crema de mure ramasa.
Dam la rece 1 ora inainte sa decoram.
Incalzim frisca pana la punctul de fierbere,adaugam in 2 boluri in care am adaugat ciocolata rupta bucati si turnam peste tort.
Decoram tortul dupa imaginatie