Desert Tort Dobos

de Oana in Torturi, 12 Oct 2017 | 13679 vizualizari

 

Dupa reteta Ritei, cu mici modificari, este minunat si nu foarte greu de realizat! Chiar m-a cucerit!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 7 oua
  • 120 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema:

  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 350 gr unt 82% grasime
  • 1 lingurita coaja rasa portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura zahar ars:

  • 200 gr zahar
  • 1 lingura otet
  • 50 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort Dobos:

Foi: Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de ou si mixeaza usor. Adauga vanilia si la final faina cernuta treptat si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 20 cm diametru. Daca ai doua tavi, va merge si mai repede.

Pune in fiecare tava cate un polonic cu aluat, niveleaza usor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Coace foile la 170 de grade C, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor. Scoate foile cu tot cu hartia de copt pe un tocator si lasa-le la racit, apoi coace in continuare pana termini aluatul. La final vei avea 8-9 foi, depinde cat de egal imparti aluatul.

Desprinde usor hartia de copt de pe spatele foilor si lasa-le la racit. Ultima foaie tai-o in 8 triunghiuri egale.

Crema: Amesteca ouale intregi cu zaharul pudra si cacaua cu ajutorul unui tel, intr-o craticioara cu fund dublu. Pune craticioara pe foc mic si amesteca in continuu pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa putin. Opreste focul si adauga ciocolata taiata bucati mici si omogenizeaza crema pana se topeste ciocolata. La final adauga vanilia si coaja rasa de portocala. Poti aroma crema dupa plac, cu ce esenta doresti. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi untul moale, la temperatura camerei si amesteca-l cu crema de ciocolata racita. Lasa crema la frigider pana pregatesti glazura.

Glazura: Amesteca zaharul cu o lingura rasa de otet si pune craticioara pe foc mic pana se topeste zaharul si incepe sa se caramelizeze. La final adauga untul si lasa pe foc pana obtii o glazura fina. Imbraca triunghiurile de blat in caramel si lasa-le deoparte. Restul de caramel pune-l pe o hartie de copt si dupa ce s-a racit piseaza-l si pastreaza-l pentru décor.

Asamblare: Pune pe un platou o foaie de tort, pune deasupra 2-3 linguri de crema si intinde in strat subtire pe toata suprafata. Pune deasupra a doua foaie, iar crema si tot asa pana termini toate foile. Imbraca tortul in crema ramasa si pastreaza si 2-3 linguri pentru décor.

Cu ajutorul unui posh fa mici rozete in mijloc si de jur imprejurul tortului, pe care se vor sprijini apoi triunghiurile de blat cu glazura de zahar ars. Asaza-le cu grija, usor inclinate si decoreaza marginea tortului cu zaharul ars zdrobit.

Pune tortul la frigider 2-3 ore, apoi il poti taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

deyutzky 1

18.12.2018, 22:07

Wow, arata superb!!

Sidy 1

19.12.2018, 06:31

Cu siguranta este delicios ! De multe ori mi-am propus sa il fac, dar cum nu sunt incantata sa fac atatea foi...m-am lasat pagubasa mereu...

-Marius- 1

19.12.2018, 08:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea cruda