Desert tort Egiptean

de Dea_Dea in Torturi, 21 Apr 2013 | 100205 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat si o luna de Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Foi : (se vor face 3 foi, exact din aceleasi ingrediente din lista de mai jos)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingura faina
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 375 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • Crema 2:
  • 120 gr alune
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean:

Foi: Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

Crema 1: Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

Crema 2: Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim. Alunele se zdrobesc si ele bucati.

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite.

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore, timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca.

Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.

TIPS-URI

1

 Ingredientele sunt pentru o foaie, insa avem nevoie de trei foi, deci inmultiti cu 3 cantitatile de mai sus :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:34

Doar 1 luna??aveam impresia ca te stiu de mai multa vreme!!!

cdiana 1

04.08.2013, 21:20

Am facut acest tort ieri, este un deliciu. A fost foarte apreciat de toata lumea, este exceptional.
Singura remarca este ca, la o oala cu diametru de 24 cm, la cantitatile date, foile nu ies atat de groase ca in poze. Au iesit mult mai subtiri si am scos destul de greu hartia de copt de pe ele.

Ligia Bxl 1

16.01.2014, 11:30

arata super Andreea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si frisca