Un tort excelent,reteta este luata de la Gabytzu
Pentru blat:
pentru crema de ciocolata:
Pentru crema de frisca
Sirop
Ganache ciocolata
Pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza impreuna cu sarea si se adauga treptat zaharul. Se adauga treptat galbenusuriile.
Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, se adauga peste albusuri si se omogenizeaza amestecand cu o lingura de jos in sus.
Amestecul se toarna intr-o tava rotunda si inalta. Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
Pentru crema de ciocolata:
Se amesteca mascarponele si nutella, se mixeaza usor.
Intr-un castron /vas se pune ciocolata care se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, se amesteca usor ciocolata pana cand se topeste.
Se adauga peste crema de ciocolata, adaugam si alunele si omogenizam.
Crema de frisca:
Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita..
Siropul se obtine tot prin amestecarea ingredientelor.
Blatul se taie a doua zi, se insiropeaza o parte cu siropul format.
Se intinde jumatate din crema de ciocolata, se niveleaza, iar deasupra se pune o parte din crema de frisca, restul se pastreaza pentru a imbraca tortul .
Se pune a doua jumatate de blat, se insiropeaza si se intinde restul de crema de ciocolata. Se niveleaza si se da la frigider pentru cateva ore.
Se orneaza de jur imprejur cu alune maruntite cu ferrero rocher si alune maruntite.