Desert tort Ombre

de simona72 in Torturi, 7 Mar 2020 | 4059 vizualizari

 

Blatul, este unul alb, facut doar din albusuri si nuca de cocos. Cremele au la baza un piure de zmeura, apoi ciocolata alba si frisca. Este greu sa dai o culoare intensa(de roz in cazul de fata) doar din fructe si sa nu folosesti un colorant.  Este important ca fructul  pe care-l folosesti sa aibă un pigment puternic de colorare. Afinele, murele, in general fructele de padure, se preteaza foarte bine a fi folosite. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat(tava 22 cm):
  • 4 albusuri
  • 1 praf mic de sare
  • 80 gr zahar alb
  • 2 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri faina alba
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3-4 picaturi esenta naturala din nuca de cocos
  • Pentru crema:
  • 600-650 gr zmeura(congelata am folosit eu)
  • 150 gr zahar alb
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri de ou
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 plic gelatina granule+50 ml apa rece
  • 1 lingurita colorant natural din sfecla rosie
  • Pentru decor: zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ombre:

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in fir subtire. In vasul robotului(planetar am folosit eu) se adauga faina cernuta si nuca de cocos. Se amesteca cu o spatula, cu miscari ample, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Se coace blatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt(eu am folosit una din silicon), la temperatura de 150-160 grade pentru 25-30 minute. Se lasa blatul in tava timp de 10 minute, apoi se scoate pe un grilaj si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema:

·         Gelatina se pune la hidratat in apa rece 10 minute. Se dizolva in cuptorul cu microunde pentru 15-20 secunde sau pe flacara mica a aragazului.

·         Ciocolata se topeste pe baie de aburi.

·         Galbenusurile se mixeaza pe baie de aburi cu 50 gr zahar pana se albesc si isi tripleaza volumul. Laptele firbinte se adauga treptat peste spuma de galbenusuri. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 minute. Se adauga gelatina si ciocolata alba topita si se amesteca. Se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Mai amestecam din cand in cand in compozitie.

·         Frisca rece de la frigider, se bate spuma cu 50 gr zahar.

·         Zmeura se pune intr-o craticioara pe foc impreuna cu restul de 50 gr zahar. Se lasa la fiert 5-10 minute. Se pasireaza cu un robot de mana. Se strecoara printr-o sita, se lasa sa se raceasca.

Crema de galbenusuri se imparte in mod egal in trei castroane. Eu am folosit un cantar electronic de bucatarie. Impartim la fel de egal si frisca batuta. Se amesteca usor cu o spatula. In fiecare castron cu crema urmeaza sa punem piure-ul de zmeura. In cel care dorim sa fie mai deschis la culoare punem mai putin, in urmatorul mai mult, iar in cel mai aprins punem cel mai mult piure. Pentru ca nu obtinut o culoare favorabila de roz, am ales ca in crema cea mai aprinsa sa pun si putin colorant natural rosu sub forma de pulbere din sfecla rosie. Colorantul asta face minuni si in plus este si natural.

Asamblare: montam in inel pentru asamblat tortul sau putem sa folosim tava in care am copt blatul. Se pune blatul si primul strat de crema, adica cea mai deschisa la culoare. Se da tava la frigider pentru 30 minute. Se pune urmatorul strat de crema, se da tava din nou la frigider pentru 30 minute, iar la urma de tot se pune crema cea mai intens colorata. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi. Se detanseaza inelul si se decoreaza tortul dupa preferinte. Eu am folosit zmeura congelata.

 

TIPS-URI

1

. Ca sa obtin o culoare mai intensa am folosit un colorant natural facut din sfecla rosie. Este de fapt o pudra fina din sfecla rosie si o gasiti pe siteu-rile de specialitate de pe net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ombre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.03.2020, 20:34

Cat de minunat este tortul! Bravo!

dantes 1

14.03.2020, 10:23

Super!

RuxyRux 1

19.03.2020, 18:20

Minunat arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv