Desert tort savarina reinterpretat

de MotanLaOale in Torturi, 3 Aug 2018 | 4768 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 400 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • un praf sare
  • SIROP
  • 800 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta rom
  • UMPLUTURA
  • 600 ml frisca lichida
  • 400 g smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nes
  • ORNAT
  • dulceata de capsuni
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort savarina reinterpretat:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.

Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.

Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.

Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

Cand si-a dublat volumul, se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.

Cand este rece, se amesteca cu esenta de rom.

Blatul rece se taie in trei, se pune pe trei platouri si se insiropeaza bine, bine.

Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare. Se imparte frisca in doua castroane si in unul se pune nesul si se amesteca.

Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.

Partea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.

Se pune un strat consistent de frisca cu nes si se niveleaza.

Se pune cu grija (se poate rupe) blatul urmator, se unge cu dulceata si se pune un strat consistent de frisca. Se pune si blatul superior cu grija.

Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.

Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).

Se pune in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort savarina reinterpretat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite