Bunatati de Craciun
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam apa rece,faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie si amestecam cu paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.
Crema-mixam mascarponele 1 min dupa care adaugam crema de vanilie,mixam pana ce se omogenizeaza,
Smantana o mixam cu zaharul pudra pana ce devine o crema pufoasa,adaugam peste mascarpone,esenta de vanilie si mixam pana ce se omogenizeaza.
Cafeaua sa fie concentrata o amestecam cu lichiorul de nuci.
Pe un platou adaugam un inel de tort de jur imprejur piscoturi,prima felie de blat,insiropam cu cafea,adaugam crema -a 2 foaie de blat -insiropam-crema-foaie de blat-insiropam cu cu ajutorul unui pos la care am adaugat un dui,facem moate cu crema ramasa.
Dam la rece cateva ore,inainte sa il servim cu cca 1 ora pudram cu cacao si scoatem inelul.