Mai tineti minte "malaiul cu lapte" facut de bunica in cuptorul sobei de teracota? Iarna, cand afara ningea cu fulgi mari, veneam de la sanius si ma intampina mirosul imbietor al prajiturii proaspat scoasa din cuptor. Iernile nu mai sunt ca in copilaria mea, dar "malaiul" l-am preparat cu drag dupa reteta mostenita de la mama, care o stie de la bunica. Asa ca azi v-am adus si voua reteta acestui desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica.
Ingrediente Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica
Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica
Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi, in aceasta ordine: uleiul, iaurtul, laptele, malaiul, grisul si faina, mixand continuu la viteza mica. La final adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt. Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.
Il poti servi imediat, taiat cuburi, dar si rece.
Cu acelasi drag si dor de bunicile noastre pregatim si alivenci moldovenesti dar si Gogosi de la bunica
O Placinta cu branza, ca la bunica cine incearca?
1
nu uita sa presari putina nostalgie si amintiri frumoase.