Chec marmorat (zebra)

de Aletta in Prajituri, 22 Aug 2016 | 10357 vizualizari

 

In zilele ploioase, imi place sa ma delectez cu mirosul imbietator ce iese din cuptor,asa ca am facut acest chec pe repede inainte, reteta de la Jamilla Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat (zebra):

Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat.

Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza.

Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si faina in 3 transe.

Am luat jumatate din cantitate si am amestecat cu 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de apa.

In tava de chec tapetata cu hartie de copt, am pus o lingura de aluat alb, peste aluat negru si tot asa pana am terminat aluatul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 de minute.

A iesit un chec foarteee bun, si am sa mai fac reteta asta,chiar a iesit foarte pufos.

TIPS-URI

1

se poate folosi si o forma de tort in loc de cea obisnuita de chec

2

se pot adauga nuci, seminte, ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat (zebra)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]