Diplomat de mere

de Dea_Dea in Torturi, 22 Mar 2013 | 7184 vizualizari

 

Un tort racoros care mie imi place tare mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt

  • CREMA:
  • 4 mere,
  • 4 linguri de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 plic de gelatina,
  • 200 ml frisca.
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat de mere:

Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.

Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.

Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24). Albusurile batute spuma, adaugat zaharul, mixat pana se face ca o bezea, galbenusurile, iar la final adaugat faina cu praful de copt. Se coace cam 30 -40 min la foc potrivit.

Am lasat blatul la racit.

Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.

Frisca se bate in alt castron.

Am pus in forma detasabila blatul,  l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere.

Apoi am pus frisca batuta, ciocolata alba si neagra rasa si am dat la frigider vreo 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:36

Va pup , multumesc!!

snaco26 1

23.03.2013, 12:57

Si galbenusurile?

nilgun 1

30.03.2013, 15:25

cred ca maine il fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu portocale si ananas