pt a evita prajelile am ales varianta cuptorului...................e super bun
garnitura:
Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele
Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora
Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de malai,Se unge o tava bine cu ulei apoi eu am pus o folie de aluminiu unsa si aceasta cu cu putin ulei peste care am pus bucatile de peste si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute
intre timp le-am si intors de pe o parte pe cealalta pt a se rumeni mai bine
Orezul se spala bine,ceapa se taie marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei apoi se pun si bucatele de ardei rosu si se mai lasa sa se caleasca 2-3minute apoi se pune orezul spalat si 3 canite de apa(aceeasi canita cu care s-a pus si orezul)se pune putina sare ,se pune capacul ,se lasa sa fiarba la foc mic fara sa se mai amestece deloc ,iar cand toata apa a scazut inseamna ca si orezul e gata
Noi am servit cu mujdei de usturoi cu pasta de tomate, garnitura de orez si morcovi caramelizati,
de obicei fac cu mamaliguta ,insa am zis sa mai schimb putin
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro