Dorada in suc de rosii -la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 11 Sep 2019 | 2943 vizualizari

 

Dorada este un peste pe placul meu. Are o carne gustoasa si dulce. Dorada este ruda de apa sarata a platicii noastre autohtone. Pentru ca este vremea pusului de bulion, am folosit suc de rosii proaspat. Merita sa incercati aceasta combinatie de inspiratie mediteraneeana  !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dorade -aprox.800 gr
  • 2 cepe rosii
  • 12 capere uriase [ in otet ]
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml suc proaspat de rosii
  • 1 lingurita pudra turmeric
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • piper
  • sare
  • frunzulite proaspete de oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in suc de rosii -la cuptor:

  • Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper .
  • Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute .
  • Distribuiti ceapa si caperele in tava cu peste .
  • Sucul proaspat preparat de rosii se amesteca cu,oregano , zahar si otet balsamic .
  • Turnati amestecul cu suc de rosii peste peste , ceapa si capere .
  • Slaninuta se taie bucatele si se aseaza peste dorada .
  • La sfarsit se  pune uleiul de masline si se da tava la cuptorul incins timp de 30 minute .
  • Dorada in suc de rosii este gata cand incepe sa se rumeneasca .
  • Pentru prospetime , la servire ,presarati verdeata , frunzulite de oregano pe deasupra .

                             Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Preparatul cu un gust deosebit, are dulceata de la ceapa coapta, prospetime de la sucul de rosii si oregano, aciditate de la capere si otet balsamic. Gustul este echilibrat si savuros !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in suc de rosii -la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de merluciu pe pat de legume cu sos de limeta si patrunjel verde