Dovleac spaghetti la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Dec 2019 | 3437 vizualizari

 

Prima data cand gatesc acest tip de dovleac. 
Este denumit dovleac spaghetti sau Spaghetti Squash întrucât pulpa sa se desface foarte uşor în fâşii asemănătoare pastelor spaghetti.
Îl veţi recunoaşte destul de simplu, este oval, nu prea mare şi de culoare galbenă.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/dovleac-spaghetti-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac spaghetti
  • 1/2 carnat chorizo
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 100 ml de smantana lichida
  • 70 gr de branza sarata (cas, ricotta, feta etc.)
  • 3-4 linguri de cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac spaghetti la cuptor:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur.

Scoateti semintele cu o lingura.

Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt.

Dati la cuptor timp de 45-60  minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor.

L-am gatit 1h  si lasat in cuptor 15 minute.

Verificati daca este copt cu un cutit, lama trebuie sa intre usor inauntru.

Intoarceti jumatatile de dovleac si cu o furculita desprindeti pulpa in fasii asemanatoare cu pastele lungi.

Scoateti toata pulpa de dovleac in fasii si puneti-o intr-un castron.

Pastrati cojile de dovleac.

Am pastrat un pic de pulpa pentru o alta reteta.

Tocati marunt usturoiul. Reveniti-l in uleiul incalzit, adaugati carnatul taiat marunt si colorati impreuna.

Puneti pulpa de dovleac si amestecati .

Puneti piper si ardeiul rosu taiat bucatele.

Adaugati smantana si branza sarata data pe razatoare .

Amestecati.

Umpleti cojile cu umplutura preparata. Presarati deasupra cascaval ras.

Dati 15 minute la cuptor timp de 220 °C, cascavalul trebuie sa fie topit si gratinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac spaghetti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de brocoli