Dovlecei cu cas gratinati

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2015 | 3990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa verde
  • 120 g cas
  • 150 g cascaval
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cateva felii de kapia
  • rozmarin uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu cas gratinati:

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele. Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam. Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.

Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie. Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas. Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia. Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra. Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu cas gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu parizer si ciuperci