Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2010 | 22792 vizualizari

 

Este una din retetele preferate ale sotului, mai ales ca de fiecare data imi aminteste ca e prima mancare pe care i-am gatit-o :D si care i-a placut mult...
D'aia m-o fi luat de nevasta? :))

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei tineri, fara seminte
  • 3 oua
  • faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • mujdei de usturoi 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

     Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Se presara fiecare rondea cu sare si se lasa 30 minute pentru a-si elimina surplusul de lichid.

     Ouale se bat bine cu sare, piper, faina, ca la snitele. Se adauga din cand in cand apa minerala, apoi faina, iar apa...astfel incat compozitia sa ajunga la tot dovlecelul si sa aiba consistenta unei smantani.

     Feliile de dovlecel se trec prin oul cu faina si se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un servetel de hartie pentru eliminarea excesului de grasime.

     Rondelele astfel prajite servesc calde sau reci, cu mujdei de usturoi in care punem si putin otet sau suc de lamaie.

TIPS-URI

1

Scoate feliile de dovlecei prajit pe servet de hartie, pentru a elimina excesul de ulei.

2

In mujdeiul de usturoi pune si putin otet, dovlecelul va capata un gust mult mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]