de cum i-am vazut la rocsi am zis ca trebuie sa-i fac, mai ales ca aveam dovlecei in frigider si nu sunt prajiti, nu au iesit asa frumosi ca ai ei, insa sunt tare buni pe cuvant de onoare :D :)))rocsi ms de reteta :*
Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.
Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii.
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil volumul, punem uleiul, piperul si boiaiua si omogenizam, adaugam faina putin cate putin pana ajungem la consitenta alutului de clatite, iar la sfarsit punem si mararul tocat fin.
Dam dovleceii prin aceasta compozitie si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptrul preincalzit aproximativ o ora, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra si sa capete o culoare aurie.
Inainte de ai scoate din cuptor punem cascaval ras deasupra si mai lasam 5 minute.
Se servesc atat calzi, cat si reci.