Dovlecei si ardei umpluti

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2017 | 2461 vizualizari

 

Un plat traditional  moldonesc si romanesc - Ardei umpluti.
Am adaugat si 3 dovlecei rotunzi pentru a varia legumele.
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • 6 ardei rosii si verzi
  • 3 dovlecei rotunzi
  • 3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.

Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.

Curatam si taiem ceapa marunt.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam miezul de la dovlecei tocat marunt si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit cu dovleceii, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Umplem fiecare ardei si fiecare dovlecel cu compozitia formata, iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa,daca este necesar.

Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in sos de piper roz