Iepure înăbușit în vin roșu

de elucubratiiculinare in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2014 | 11833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml vin roșu sec
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 iepure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 căței de usturoi
  • 10 frunze salvie
  • 2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure înăbușit în vin roșu:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe fiecare parte. Se vor pune într-o tavă termorezistentă ce se poate da la cuptor.   Într-un castron amestecăm vinul cu oțetul și cu zahărul. În tigaia în care am rumenit iepurele, adăugăm usturoiul zdrobit și tocat mărunt și gătim 1-2 minute.

Adăugăm ciupercile spălate bine (de preferat de spălat cu max. 10 minute înainte de preparare în așa fel evităm oxidarea lor). Ciupercile se pot pune întregi sau jumătăți în funcție de mărimea lor.  Gătim pentru alte 5 minute. Adăugăm amestecul de vin cu oțet, aducem la fierbere apoi turnăm peste bucățile de iepure. Adăugăm frunzele de salvie și crenguțele de rozmarin și acoperim cu capac. Se dă la cuptor pentru aprox 1 oră. Se înlătură capacul și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.

TIPS-URI

1

Dacă se dorește un sos mai legat, în momentul în care se rumenesc bucățile de iepure, acestea se trec prin făina înainte de a fi puse la prăjit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure înăbușit în vin roșu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata