Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

de Bucataras in Oaie, 19 Apr 2016 | 5566 vizualizari

 

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de baza.

 

INGREDIENTE

    • 750 gr organe de miel
    • 200 gr carne de miel
    • un prapur de miel
    • cate 2 legaturi de ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel
    • cate 2 linguri de menta si tarhon proaspat tocat
    • 4 oua
    • sare si piper dupa gust
    • ulei si pesmet pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert carnea:

  • 1 lingurita de menta verde si tarhon uscat
  • 1 lingurita boabe de piper colorat
  • 2 frunze de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde:

Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba. Cand sunt gata, strecoara-le si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt ceapa, usturoiul si verdeturile. Toaca organele si carnea de miel in cuburi mici si adauga-le peste verdeata. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, pune ouale batute si amesteca bine compozitia.

Tapeteaza cu ulei si pesmet o tava rotunda cu pereti detasabili sau o tava de chec. Intinde prapurul in tava, rastoarna compozitia, preseaza usor, apoi imbraca drobul cu marginile prapurului. Coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se incheaga bine, apoi scoate-l din tava si lasa-l la racit.

Iata un aperitiv gustos si aromat pentru masa de Pasti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

27.04.2016, 13:50

Interesant

Xandrinne 1

28.04.2016, 08:18

CameliaR 1

12.05.2016, 11:38

O minunatie de drob!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver