Drob de pasare

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2012 | 11189 vizualizari

 

Pt ca mamei mele nu-i place carnea de miel....am facut impreuna un drob cu carne de pasare :D mie-mi place tare mult...va invit sa-l gustati!

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pt 2 tavi (30x12x7/tava)
  • 1 kg ficat de pasare
  • 1 kg pipote
  • 1 kg inimi
  • 1 cana de orez
  • 10 fire de ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua (crude: 3 de gaina+1 de gasca am pus eu)
  • 4 oua de gasca am pus eu (pe care le fierbem)
  • 1 ou pt uns
  • jum lg de piper macinat
  • sare dupa gust
  • prapur de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pasare:

Se fierbe carnea intr-un clocot si se da apoi prin masina de tocat.

Verdeata se toaca (ceapa, usturoiul, mararul, patrunjelul).

Orezul il fierbem cu 3 cani de apa si putina sare, timp de aprox 20 de min, iar dupa ce este fiert se clateste cu apa rece.

Punem toate ingredientele intr-un bol mare (fara cele 4 oua de gasca pt fiert si cel pt uns), le amestecam bine si impartim compozitia in 2 parti egale.

Cele 4 oua de gasca le fierbem si le taiem in jumatate astfel incat sa avem 8 bucati.

Imbracam 2 tavi cu prapur, peste prapur punem un strat din compozitia obtinuta, peste compozitie punem 4 jumatati de oua (la fel si in a2a tava) cu jumatatea in care se vede galbenusul in jos...iar peste oua punem al2lea strat de compozitie.

Dupa ce am terminat de pus totul in tava, invelim cu prapurul, batem oul ramas si ungem droburile dupa care le dam la cuptor pt cca. 45-50 de minute la foc mediu.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu ton si branza de burduf