Mancare de dovlecel

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2011 | 4639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel(al meu a avut 250 g curatat de coaja)
  • 1 lingurita cu varf "vegeta"de casa
  • 2 lingurite smantana
  • 2 lingurite faina
  • piper(dupa gust)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecel:

Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta dorita cu putina apa.Se fierbe inca 15-20 min(sa fie fiarta faina).Sare nu am mai pus deoarece este destula(dupa gustul meu) in "vegeta".Se poate adauga si putin tarhon tocat marunt(eu am uitat).

Am servit cu pulpa de pui la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Acordeon cu sunca si dovlecei