Drob din vinete

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2015 | 9379 vizualizari

 

A venit vremea reviziei congelatorului;) Trebuie consumate tot ce s-a păstrat peste iarnă, că facem loc bunătăților ce vor urma. Nu am mai făcut de foarte multă vreme drob de vinete, ce sincer l-am gustat prima oară când am ajuns aici în răgățime, acum vreo 23 de ani;) Sincer mi-a plăcut gustul, deși aspectul nu e spectaculos;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • vinete cubulețe trase la tigaie cca. 300 g,
  • ardei kapia cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon 5-6 pălării,
  • cașcaval ras 2-3 linguri,
  • gris 3-4 linguri,
  • ouă 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • pentru uns forma:
  • ulei,
  • pesmet.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din vinete:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se trag în tigaie în puțin ulei, apoi se lasă la răcit și se pun la congelator, în punguțe!), ardeii și pălăriile de ciuperci (tot de la congelator!), se dau prin mașina de tocat.

Se adaugă ceapa călită în acest amestec, se adaugă restul cubulețelor de vinete și câteva pălării de ciuperci întregi, se amestecă împreună cu ouăle, grișul, se asezonează de  sare și piper.

Într-o tavă de chec tapetată cu ulei și pesmet se toarnă compoziția obținută, se presară cașcavalul ras și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de vinete