Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 7 Iun 2012 | 4614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahăr,
  • 90-100 nuci verzi,
  • 1 pliculeț zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie,
  • 1 linguriță sare de lămâie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de nuci verzi - varianta neagră:

Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta. După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă. Se pun în apă pentru alte 2-3 zile apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.În acest timp nucile își vor schimba culoarea (scuze dar această poză am ratat să o fac). :)

Facem un sirop din 1 kg zahăr și 3 căni cu apă și se fierbe încet. Adăugăm nucile clătite bine cu apă rece și se fierb până se leagă bine. Adăugăm zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat (ar fi mult mai bine dacă se folosește o păstaie de vanilie). Se lasă să mai clocotească 1-2 minute și se oprește focul.

După ce se răcește se pune la borcane și se fierbe în bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de nuci verzi - varianta neagră" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci