Dulceata agrise si coacaze rosii

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 3704 vizualizari

 

O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada. 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr agrise
  • 300 gr coacaze rosii
  • 170 gr Green Sugar gelifiant
  • 50 ml apa
  • zeama de la jumate de lamaie 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata agrise si coacaze rosii:

Am spalat fructele in apa rece, curgatoare.

Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru.

Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine.

Peste fructe am stors zeama de lamaie.

Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic.

Am amestecat pana s-a topit indulcitorul.

Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.

 Le intoarcem si le lasam la racit.

 Se pastreaza in camara si se consuma, dupa ce se desface, in cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata agrise si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de trandafir