Dulceaţă de caise

de articook in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 6130 vizualizari

 

Aceasta e cea mai buna dulceata de caise.
E preferata mea impreuna cu un ceai bun de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de caise:

1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie

2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat.

3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min.

4. Se toarna intr-o strecura si se apasa iar cu mana, pentru a rezulta o pasta fina.

5. Apoi adaugam 1 kg zahar si le mai punem la foc rapid timp de 15-20 min.

6. Cand e gata, dulceata, se pune in borcane foarte curate si sterilizate, dupa ce se inchide capacul se recomanda sa se puna cu capacul in jos 5-10 min pentru a se inchid mai bine.

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

TIPS-URI

1

IMPORTANT: Tot timpul procedeului, cat sunt caisele pe foc, se amesteca continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gogonuci