Dulceaţă de caise

de articook in Dulceata / Gem, 9 Iun 2010 | 6376 vizualizari

 

Aceasta e cea mai buna dulceata de caise.
E preferata mea impreuna cu un ceai bun de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de caise:

1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie

2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta un aluat.

3. Se pun la foc mare, timp de 10 min dupa care se lasa la racit 5-10 min.

4. Se toarna intr-o strecura si se apasa iar cu mana, pentru a rezulta o pasta fina.

5. Apoi adaugam 1 kg zahar si le mai punem la foc rapid timp de 15-20 min.

6. Cand e gata, dulceata, se pune in borcane foarte curate si sterilizate, dupa ce se inchide capacul se recomanda sa se puna cu capacul in jos 5-10 min pentru a se inchid mai bine.

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

TIPS-URI

1

IMPORTANT: Tot timpul procedeului, cat sunt caisele pe foc, se amesteca continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (3)

susu 1

09.06.2010, 17:52

super blogul tau si dulceata la fel

Dana Cristea - pusikmea 1

09.06.2010, 22:14

Rocsi 1

10.06.2010, 21:33

buna dulceata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

ieri la 10:09

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]